Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Organiser από πετσέτα και μια καρτουλα στο Καστελόριζο!

Αυτές τις μέρες όλο λέω να στολίσω και όλο το αμελώ.Εχω δει και πολλές ιδέες στα σπιτάκια σας, αλλά που να πάρω μπρος...
Προς το παρόν ,έφτιαξα ένα organiser (πώς αλλιώς να το πω;;;) από παλιά πετσέτα προσώπου για να συμμαζέψω τα τζιτζιρομίτζιλα που δεν χωράνε στα ντουλαπάκια του μπάνιου.Βγήκε λίγο στραβό ,αλλά δεν πειράζει.
Παρόμοια κατασκευή είχα φτιάξει όταν ήμουν  στο Γυμνάσιο ,αλλά τοτε το organiser το είχα φτιάξει με τζην παντελόνι  που του είχα  ανοίξει τις ραφές και μέσα έβαζα κοκκαλάκια,χτένες,καθρεφτάκια,τσιμπηδάκια κλπ.Φυσικά δεν υπάρχει πια .
Εχει καιρό που το ξανάδα στο σάιτ της Μartha Stewart  με πετσέτα και όλο έλεγα να το φτιάξω να συμμαζευτεί το χάος!Ιδού λοιπόν:


Απλή είναι η κατασκευή της.Διπλώνεις σε 2 σημεία τη πετσέτα ή παραπάνω αν η πετσέτα είναι μεγαλύτερη και ράβεις τις  θήκες δεξιά και αριστερά και κάτω από τις θήκες,εδώ υπάρχουν 4 τσέπες-θήκες.Στην πάνω θέση ράβουμε γύρω από ένα ξύλο-εγώ είχα το 1/3 απ' το σκουπόξυλο αυτής της κατασκευής- την πετσέτα ,ώστε να συγκρατεί σε ίσια γραμμή την κατασκευή.
Τέλος ,στις άκρες του ξύλου δένουμε ένα κορδόνι και το κρεμάμε.
Αυτό ήταν ,λοιπόν.
Σε αυτή τη φωτό σας σχεδίασα -στραβά,το ομολογώ-τα σημεία που ράβουμε.


Πρόσφατα μια φίλη μου έστειλε μέιλ  που αφορά το Καστελόριζο,προσπάθησα να το περάσω από το μέιλ μου  εδω, αλλά ''κολλούσε'' ο ρημάδης ο υπολογιστής μου και έτσι μερες που είναι ,είπα να  σας θυμίσω  αυτή την ανάρτηση  από το χαμομηλάκι  που μοιάζει με αυτή του μέιλ που μου έστειλαν:
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/vivlia-sto-kastelorizo.html?spref=bl

αφορά την αποστολή στο Δημοτικό ή το Δημαρχείο Μεγίστης Καστελόριζου μιας καρτούλας ,ενος βιβλιου από τη βιβλιοθήκη μας ή ενός δωρου !
Εγω ετοιμασα μια καρτούλα,όχι δεν είναι χειροποίητη,δυστυχώς δεν εχω επιχειρήσει , και ναι την εκτύπωσα.Είναι πάντως η Γέννηση Του Χριστού από τον Φώτη Κόντογλου.Για δώρο δεν έχω σκεφτεί ακόμη...

Παρακάτω παραθέτω και 3 κάλαντα που με ξετρελαίνουν αυτές τις μέρες!Το ένα από τη φωνη του Παντελή Θαλασσινού και τα άλλα από τον Χρ.Τσιαμούλη και την Κατερίνα Παπαδοπούλου ,τραγουδίστριας Παραδοσιακής κυρίως μουσικής ,της οποίας είμαι θαυμάστρια!
Ελπίζω να σας αρέσουν ,όσο και μένα!







3 σχόλια:

  1. Καλως σε βρηκα κι εγω Μαριτα μου!!Ομορφη κατασκευη και πολυ χρησιμη ιδιως αν εχεις οικογενεια οπως εγω!!Να σαι καλα θα τα λεμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Koρίτσια να είστε καλά και εσείς!Βεβαίως θα τα λέμε!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή