Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ανακύκλωση κουτιών μεταλλικών από μπισκότα.

Εχω κρατήσει κατά καιρούς πολλές συσκευασίες από πράγματα ή διάφορα  ,που για πολλούς θα θεωρούνταν σκουπίδια ,και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ώρες-ώρες που να τα βάλω.Ετσι ,τον τελευταίο καιρό αυτό κάνω , δηλ.ανακυκλώνω ότι έχω μαζέψει τόσο καιρό και δε χωράει άλλο στο σπίτι.καλά δεν κάνω;
Είχα 3 κουτιά μεταλλικά ,τους άνοιξα  τρυπούλες στο κέντρο με ένα καρφί και με σφυρί και με μια πένσα μεγάλωνα με προσοχή  την τρύπα στο κάθε κουτί ώστε να γίνει στρογγυλή και να περνά άνετα ένα σκουπόξυλο..
Μετά πήρα το ξύλινο σκουπόξυλο και το έκοψα στο μέγεθος που ήθελα.Στερέωσα το κάθε κουτί στο ύψος που με βόλευε και έβαλα μπόλικη χαρτοταινία από κάτω από το κάθε κουτί για να μη πέφτουν από το ύψος αλλά δε στέκονταν καλά και δεν ήξερα πως να συνεχίσω.Πώς να τα στερεώσω χωρίς να κουνιέται  κυρίως το κάτω κουτί που ήταν και η βάση της κατασκευής;
Σε αυτή τη φάση μου είπε ο άντρας μου ότι πωλούνται σε μαγαζιά με εργαλεία κλπ.δακτύλιοι για διάφορες εργασίες , που καθώς βιδώνεις τη βίδα που έχουν πάνω τους συσφίγγει ότι περιβάλλουν.
Και όντως  τους βρήκα!
Στερέωσα ,λοιπόν ,6 δακτύλιους ,2 σε κάθε κουτί,ένα από τη μέσα πλευρά και ένα από την κάτω πλευρά του κουτιού.Και όντως στερεώθηκαν μια χαρά στο ύψος, αλλά η όλη κατασκευή κουνιόταν λίγο.Εβαλα σιλικόνη στα κενά ,γύρω από την κάθε τρύπα και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλύτερα τώρα.
Ελπίζω να βγήκε νόημα από τις οδηγίες μου,αν και δεν είμαι καλή ακόμα,αλλά ευελπιστώνα γίνω.
Εβαλα μέσα στα κουτιά διάφορα πινέλα ,χρώματα κ.ά.όχι πολύ βαριά, γιατί φοβάμαι μην πέσει.Και ιδού το αποτέλεσμα:
Στη δεύτερη φωτό βλέπετε αριστερά και έναν πίνακα ανακοινώσεων ( memo board) που έφτιαξα σήμερα, αλλά θα σας πω αύριο για αυτόν...Νύσταξα!
Σας καληνυχτώ...





2 σχόλια:

  1. καλησπερα κοριτσι..καλα ειναι τελοιο..πολυ εξυπνο..να σε καλα..καλη συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία καλησπέρα και σε σένα σ'ευχαριστώ πολύ και εσύ να είσαι καλά!Μπήκα στο ιστολόγιό σου πρώτη φορά και διαπιστώνω πως είσαι πολύ χρυσοχέρα!Πανέμορφα πράγματα φτιάχνεις!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή