Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δωράκια από φίλες και δημιουργιών συνέχεια...

Ευχαριστώ πολύ και παλι για τα όμορφα σχόλιά σας,μου κάνατε παρέα όλες αυτές τις μέρες ,έμπαινα στα σπιτάκια σας ,αλλά δεν προλάβαινα να αφησω σχολιάκι,ελπίζω να επανορθώσω...!
Τα νέα μου είναι τα εξής:
Κατ'αρχήν ήρθε και σ' εμένα το δωράκι από την ανταλλαγή δώρων από την νέα μου φίλη Πυρόεσσα ,να πω την αλήθεια ήρθε εδώ και μέρες αλλά δεν έβρισκα χρόνο να  γράψω...
Sorry καλή μου και σε ευχαριστώ πάρα  πάρα πολύ!
Θαυμάζω τους ανθρώπους που ξέρουν να οργανώνουν τον χρόνο τους και να τα προλαβαίνουν όλα,δεν ανήκω πλεον σε αυτούς τους ανθρώπους...Τελοσπάντων...Συνεχίζω...
Εδώ είναι το όμορφο σκουλαρίκι  της,μπειτε στο μπλογκ της είναι καταπληκτική η κοπέλα :

Τη Δευτέρα  η φίλη μου το Σοφάκι μού έδωσε 2 πολύ όμορφα λουλουδάκια - καρφιτσούλες !Καλέ δείτε  τι γλυκούτσικα που είναι!Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου!Οπως σου είπα είσαι ένα εξελισσόμενο αστεράκι,συνέχισε γιατί το 'χεις!

 Τι έκανα αυτές τις μέρες;;



3 μέρες μου πήρε να καθαρίσω από τα φύλλα και να ξεδιαλέξω τις καλές ελιές.Θα τις ετοιμάσω για τη Σαρακοστή, δηλαδή εννοώ να τις ξεπικρίσω, για πρωινό θα είναι μούρλια...Και σε κανένα ελιόψωμο θα είναι ωραία,φαντάζομαι..Μιαμ...
Εντάξει έφτιαξα και εγώ το κατιτι διακοσμητικό μου...Από ό,τι πράγμα είχα στο σπίτι πάλι...(Ρενα, συγνώμη, συρτάρι δε βρηκα ακόμη και ασχολούμαι με άλλα ).
Εφτιαξα με ένα διαφημιστικό από το γνωστό γερμανικό μάρκετ μία μπάλα.Γυρω-γύρω άνοιγα τρύπες με ένα στυλό και στερέωνα διάφορα πλαστικά μπουμπούκια από τριανταφυλλάκια με κόλλα (που θα τα πέταγε μια κυρία και τις τα ζήτησα).
Επειτα  από κάτι παπούτσια καινούργια που είχα πάρει κράτησα κάτι πλαστικα κονταράκια  να τα πω;Που είχε μέσα το καθε παπούτσι. Το βάζουν μάλλον για να διατηρεί το παπούτσι στο σχήμα του ,υποθέτω.Εσεις μπορείτε να βάλετε ξυλο κανέλας ,κλαδάκι ή ό,τι έχετε ευκαιρο.
Νατο  καλέ για να μην έχετε και παράπονο με το τι εννοώ ως κονταράκι :
 Του τυλιξα γυρω-γυρω μια κορδελίτσα άσπρη και το στερέωσα και αυτό στην μπάλα από λουλούδια που έφτιαξα πριν και για να στέκεται πήρα πάλι ένα γλαστράκι σκουριασμένο που ειχα.Δηλαδή γκου χου γκου χου  το'' βούτηξα'' από τον πεθερό μου προ 2-3 χρόνια.Δεν νομίζω πως το κατάλαβε ,αλλά ο άντρας μου μου έδωσε την άδεια...Οπότε εντάξει ,είμαι εεε;
Να δείτε το, το φωτογράφισα μέσα από το παράθυρο και τη σίτα γι'αυτό φαινεται έτσι:

Τα έβαψα με ακριλικά χρώματα και έφτιαξα γύψο- εδώ να πω πως μου το πούλησαν για γύψο σε μαγαζί με βαφές κλπ. αλλά μοιάζει με τσιμέντο γιατί είναι γκρι,ο γυψος είναι γκρι ή άσπρος;Βρε κορίτσια διαφωτίστε με ,όσες ξερετε -Πάντως πήζει πολύ γρήγορα .
Εφτιαξα το γυψο με νερό και τον έριξα  στο γλαστράκι και έβαλα και το λουλουδομπαλο από πάνω και  μετά το κρατούσα για κανένα 5λεπτο να κολλήσει με τον γυψο .Βλακεία μου βεβαια ,θα μπορούσα να το βάλω κάπου-κάπως να στέκεται  ,τα πιο 5 βαρετα λεπτά της ζωής μου...Δεν περνούσαν με τίποτα...Μου φαινεται πως το κρατούσα και στραβά....Γκρρρρ
Κολλησα στο τέλος και κισσό πλαστικό και ένα κορδελάκι με μπουμπουκάκι από τη μπομπονιέρα του γάμου μας,μόνο εγώ θα μπορούσα να έχω πορτοκαλί μπομπονιέρα!!!Και ουφ να το:


Οι καλλιτεχνίζουσες που ζωγραφίζουν ας με συγχωρέσουν για τις στραβές γραμμές που τράβηξα την ώρα που  έβαφα το γλαστρί...Θελω πολύ να ξαναζωγραφίσω ,αλλά κωλύομαι ,βαριέμαι δεν ξέρω τι με εμποδίζει...Ισως το συναίσθημα της αποτυχίας;Ποιος ξέρει;Ουτε καν εγώ!
Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι Καλό Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο!





23 σχόλια:

  1. ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΤΑ ΜΟΥ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΧΩ ΒΑΖΩ ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΙΑ!ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ!ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία ιδέα για αυτά τα γλαστράκια που πρέπει να έχω τουλάχιστον τέσσερα...και όλο έλεγα τι να τα κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες Andria μου που δεν πρέπει να πετάμε τίποτις;Ολα αξιοποιούνται!Και εγώ έχω και άλλα γλαστράκια,λουλούδια όμως λέω να κάνω με γκοφρέ χαρτί...Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή.Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. να τα χαρεις τα δωρακια σου..πολυ ομορφα..αλλα και το γλαστρακι σου τελοιο..πολυ ομορφα χρωματα..καλη σου μερα..φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Φιλιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  4. να'μαι και εγώ η καταπληκτική χαχα ευχαριστώ Σοφάκι επίσης!
    ευχαριστώ πολύ πολύ! σύντομα και εγώ θα κάνω ανάρτηση τα δικά σου!
    το γλαστράκι πανέμορφο
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ για την "επίσκεψη",Μαρίτα!Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι μου καλημέρα, πανέμορφο το γλαστράκι σου και συγχαρητήρια για τα δωράκια σου, σου αξίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ όμορφα όλα όσα μας γράφεις!!αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι οι ελιές...τι όμορφο να έχουμε άμεση επαφή με τη φύση...εγώ που και που μαζεύω πορτοκάλια και λεμόνια απο 2 δέντρα στην αυλή,οι άλλοι ένοικοι δεν πολυασχολούνται..επίσης κλαδεύω τις τριανταφυλλιές και γεμίζω τριαντάφυλλα απο τον κήπο τα βάζα του σπιτιού...και νοιώθω τόσο όμορφα..να φτιάχνω χυμό πορτοκάλι με πορτοκάλια που μάζεψα η ίδια..τόσο απλό κι όμως τόσο μαγικό!!!πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίδες καλή μου Μάγια έτσι είναι ,όπως τα λες...Εχουμε τόσο δυτικοποιηθεί ,για να μην πω αμερικανοποιηθεί και έχουμε χάσει την ουσία του να ζει κανείς απλά-λιτά σε απόλυτη αρμονία με τη φύση...Σήμερα απλά επιβιώνουμε με έτοιμες,επεξεργασμένες τροφές,τα πάντα αγορασμένα,ετοιματζίδικα...Ο άνθρωπος έχει ξεχάσει να χρησιμοποιεί τα χέρια του...Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε που να μας φέρνει πιο κοντά στη φυση.Είναι όπως το λες τόσο απλό κι όμως τόσο μαγικό..Σε φιλώ και ευχαριστώ για την επίσκεψη...

      Διαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ ΣΟΥ ΜΑΡΙΤΑ ΜΟΥ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρίτα πολύ όμορφα τα δωρακια σου ,μεγειά!!!Και το γλαστράκι υπέροχο!!μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πας στη φύση μια εκδρομή και χαλαρώνεις...σε φυσάει το αεράκι και χαίρεσαι..μυρίζεις το χώμα μετά τη βροχή που μοσχοβολάει τόσο όμορφα...πόσο δίκιο έχεις καλή μου...επιστροφή στη φύση!!ναι!!!αυτό χρειάζεται ο άνθρωπος!!!πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με υγεία να χαρείς τα δωράκια σου Μαρίτα μου!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σου προτείνω να ισιώσεις τη γραμμή βάζοντας ζελοτέιπ περιμετρικά (είναι πανεύκολο). Η ανθόμπαλά σου είναι υπέροχη νομίζω ότι αν βγάλεις τον κισσό και προσθέσεις κάτι άλλο (ένα τούλι ή διακοσμητικές πετρούλες για παράδειγμα), θα αναδειχτεί ακόμα περισσότερο! (Αλλά κι έτσι να τ'αφήσεις εξακολουθεί να είναι πανέμορφο!!!) Πολλά φιλάκια Μαρίτα μου!!! Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Μαρία σ' ευχαριστώ πολύ...Παρα πολύ καλές οι προτάσεις σου ,απλά δεν είχα τίποτα από αυτά που λες.Συνηθως έτσι λειτουργώ ,με ό,τι έχω στο σπίτι...Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή