Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ψησταριά 'Η ΝΤΕΝΕΚΑ'

Μην σας φαίνεται παράξενος ο τίτλος αυτής της ανάρτησης!Ειναι ακριβώς ό,τι λέει!Ο άντρας μου επέμενε να σας δείξουμε τη φοβερή(για μας !) ψησταριά που χρησιμοποιούμε εδώ και 2 χρόνια  και είπα να μην του χαλάσω το χατήρι!
Λοιπόν,θέλετε άμεσα ψησταριά ,χωρίς να ξοδευτείτε;Το μόνο που χρειάζεται να έχετε για να τη φτιάξετε  είναι ένας ή δύο τενεκέδες από λάδι άδειοι,2 ξυλόβιδες ή λαμαρινόβιδες,σκεπάρνι,πένσα.
 Αν φτιάξετε τη μονή ψησταριά θα ανοίξετε τη μια πλα'ι'νή πλευρά του ντενεκέ και είναι έτοιμη!
Στη δε διπλή ψησταριά από κάθε τενεκέ θα αφαιρέσετε με ένα σκεπάρνι  τις 2 πλα'ι'νές  πλευρές  στις οποίες πάνω  θα 'κάθεται'  η ψηστιέρα και τις 2 που εφάπτονται μεταξύ τους.Η πένσα θα βοηθήσει και στην αφαίρεση των φύλλων του τενεκέ και στο να τους λυγίσουμε λίγο, ώστε ο ένας τενεκές να εφαρμόσει με τον άλλο.Αφού γίνει αυτό, για να τους σταθεροποιήσουμε πιο καλά τους βιδώνουμε στα πλάγια με 2  ξυλόβιδες ή λαμαρινόβιδες.Μετά από όλα αυτά είναι έτοιμη για ψήσιμο.Για περισσότερη ευκολία βάζουμε ένα σύρμα στο κέντρο της ψησταριάς για να μη μας φεύγει η σχάρα-ψηστιέρα την ώρα που θα ψήνουμε.Οι φωτογραφίες ,νομίζω,πως βοηθούν κάπως:








Εδώ ψήνονται οι τσιπούρες μας!

 Ετοιμες!Μιαμ...μιαμ...
 Στο πιάτο με αρακά και ρύζι αναποφλοίωτο!Οπως βλέπετε ,δεν αντέξαμε το 'τσίμπησαμε΄ λιγάκι από πάνω το ψαράκι!
Ελπίζω οι φωτογραφίες  με τη ψηφιακή να είναι καλύτερες τώρα ,ε;
Επίσης ,θέλω να ευχηθώ σε όσους γιόρταζαν τις προηγούμενες μέρες ή σήμερα ή αύριο'' Χρόνια πολλά'' και καλά!

6 σχόλια:

  1. καλα δεν το πιστευω..το ποιο καλυτερο ψησιμο..οι φωτο ειναι τελοιες..πεστε στον συζυγο οτι θα το δοκιμασουμε..νασε καλα..καλο βραδυ..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ....ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε τι μόνο εμείς θα ανακυκλώνουμε;Να φανταστείτε ότι ο πεθερός μου έχει για ψησταριά θερμοσίφωνα κατά μηκος κομμένο και ψήνεται ο,τιδήποτε και εκεί πολύ καλά!Επίσης κάπου έχω δει ψησταριά από βαρέλι μισό!Ανακυκλώστε όχι επειδή είναι μόδα, αλλά επειδή είναι ανάγκη και γιατί σεβόμαστε τα υλικά στοιχεία και δεν τα πετάμε ,αλλά τα αξιοποιούμε πάλι σε κάτι χρήσιμο.Φιλιά και ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ιδέα ανακύκλωσης!!! Καλώς σε βρήκα! Πολύ όμορφο το σπιτάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ!!!!!!!!
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ!!!!!!!!!!
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΣΟΥ!!!!!!
    ΜΙΣΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ!!!!!!!!!!
    ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να είσαι καλά Ρένα μου!Ουαου!!Νομίζω πως έχετε την καλύτερη version !Εχω φάει εγώ κοτοπουλήσια μπούτια ψητά στο θερμοσίφωνα!!!!Μιαμ,μιαμ!Αχ!Τι μου θύμησες τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή