Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Koύκλα-κοσμηματοθήκη ή σταντ κοσμημάτων...

Είμαι πολύ χάλια αυτό τον καιρό...
Αλλά δόξα τω Θεώ βρίσκω καταφύγιο στο να απασχολούμαι με διάφορα και να μη σκέφτομαι άσχημα πράγματα.
Λοιπόν ,σήμερα σας έχω μια πολύ όμορφη κοσμηματοθήκη .Τη δουλεύω πάνω από μήνα ,όχι συνεχόμενα γιατι σε μερικά στάδια δεν ήξερα πως να προχωρήσω.Η ιδέα παρμένη από εδώ:


http://agelini.blogspot.com/2011/06/mannequin-for-bijoux.html

αλλά κατέληξε σε κάτι άλλο παρεμφερές.
Χρησιμοποίησα ένα μπουκάλι 1 1/2 λίτρου κόβωντας το κάτω μέρος ,όπως ακριβώς έλεγαν και οι οδηγίες από το παραπάνω μπλογκ ,αλλά γρήγορα μετάνιωσα και το ξανακόλλησα με χαρτοταινία.Εφτιαξα με εφημερίδα τους ώμους και το στήθος και κολλούσα χαρτοταινία,όπως λένε οι οδηγίες.Μετά χαρτοπολτό βαριόμουν να φτιάξω και έβαλα πηλό αυτοξεραινόμενο,δεν είχα και πολύ και δεν καλύφθηκε καλά το μπουκάλι.

Εριξα ένα στρώμα από γύψο ,γιατί στόκο δεν είχα.Θέλει ιδιαίτερα γρήγορες κινήσεις ,γιατί ο γύψος στεγνώνει πάρα πολύ γρήγορα.Με το χέρι μου προσπαθούσα να μοιράσω την πάστα του γύψου ομοιόμορφα πάνω στο μπουκάλι-γλυπτό λειαίνοντας την επιφάνεια ,όσο προλάβαινα βέβαια.Εβαλα 2 στρώματα.Αφού στέγνωσε και το παράτησα κάποιες μέρες,το γυαλοχαρτάρισα για να το λειάνω λίγο περισσότερο.


Επειτα με σιλικόνη έβαλα ένα ύφασμα από περίσσευμα κουρτίνας και το κόλλησα πάνω στο γλυπτό.


Παράλληλα ,έβαψα με ροζ τα σημεία (ώμοι-στήθος-πλάτη) που δεν καλύπτονταν από ύφασμα.Εβαλα ένα φελλό που προηγουμένως είχα μπήξει σύρματα λυγισμένα στο κενό που ήταν το καπάκι(λαιμός) και με πηλό το κάλυψα όλο.



Το άφησα να ξεραθεί και το ξανάβαψα όλο.

Και το τελείωσα βάζοντας μια εσάρπα και φιόγκους μπροστά στο δέσιμο και πίσω στην ουρά του φορέματος.

Από το πλάι:

Και από την πίσω πλευρά ,που όπως βλέπετε ειναι στραβή η ουρά ,αλλά δεν πειράζει...Με ευχαρίστησε η όλη διαδικασία,αν και με δυσκόλεψε.


Πως σας φαίνεται;Νομίζω πως όλοι μπορούν να το φτιάξουν,αφού και εγώ πρωτη φορά ασχολήθηκα με κάτι τέτοιο.Φανταστείτε πως ξεκίνησα να κάνω το μανεκεν από το μπλογκ ,αλλά κατέληξε σε κάτι άλλο ,παρόμοιο.
Τώρα σκέφτομαι να φτιάξω άλλο ένα για μια φίλη μου.Ελπίζω να το πετύχω και κυρίως να της αρέσει.Αυτά τα λίγα,σας φιλώ!

1 σχόλιο: