Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πως να απαλλαγείτε από τις φρουτόμυγες.

Ξέρω ,ξέρω πάλι άργησα να γράψω...Τι να κάνω βρε παιδιά;1ον δεν είχα χρόνο να γράψω και 2ον δεν είχα τελειώσει κατι της προκοπής για να σας δείξω.Ασχολούμαι με διάφορα και τα αφήνω μισοτελειωμένα.Οταν ανακατεύεται κανείς με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες ,λέει η παροιμία.
Σημερα θα σας πω πως να απαλλαγείτε από τις μικρές μυγούλες που πάνε στα φρούτα και κατακλύζουν την κουζίνα .
Ετυχε να μου φέρουν πολλά ρόδια,μιας και είναι η εποχή τους,στη σακούλα όμως υπήρχαν 2-3 μυγάκια.Μέσα σε λίγες μέρες αυτά αυξήθηκαν και δεν τα άντεχα!Ακόμη και μέσα στο νερό που καθάριζα τα πινέλα από τις μπογιές μπήκαν και μου γέμισαν δύο τοίχους με πιτσιλίτσες!Τα άτιμα!
Πρόκειται για μια παγίδα της οποίας τον τρόπο κατασκευής βρήκα στο ιντερνετ, αλλά δε θυμάμαι που.Aν το γκουγκλάρετε πάντως στα αγγλικά θα βγάλει πολλά αποτελέσματα και πολλές μεθόδους απαλλαγής.
Τι έκανα λοιπόν;Πήρα ένα γυάλινο μεγάλο βάζο ,του έβαλα 2-3 δάχτυλα ξύδι και αφού έκοψα σε φετούλες ένα μήλο και μία μπανάνα,τα πρόσθεσα στο βάζο με το ξύδι.
Μετά πήρα μια κόλλα χαρτί εκτύπωσης και έκανα ένα χωνί με αυτή και την κόλλησα με χαρτοταινία.
Εκοψα την άκρη του χωνιού με ένα ψαλίδι δημιουργώντας μια μικρή τρυπούλα.Προσέξτε να είναι μικρή και όχι μεγάλη.
Επειτα τοποθετησα το χωνί στο γυάλινο βάζο προσέχοντας να μην ακουμπά στο ξύδι.Και τέλος κολλησα με χαρτοταινία το χωνί με το βάζο γύρω-γύρω.Και περιμένουμε.....Σιγά-σιγά τα μυγάκια μυρίζουν το άρωμα του ξυδιού και των φρούτων και τζουπ-----μπαίνουν από την τρυπούλα στο εσωτερικό του βάζου και δύσκολα βγαίνουν μετά, γιατί δε μπορούν να βρουν το άνοιγμα της τρυπούλας.
Επειτα ή τα απελευθερώνουμε στη φύση ή βάζουμε το βάζο στην κατάψυξη και ψοφάνε οι μυγούλες(έτσι έγραφε στο site από όπου ψάρεψα την παγίδα).
Ορίστε η παγίδα:


Και ένα κοντινό πλάνο από τα μικρά ζουζούνια που δε μπορούν να βγουν από τη παγίδα.

Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα και να την υλοποιήσετε,αν έχετε βέβαια πρόβλημα με τα ενοχλητικά μυγάκια.Να τονίσω μόνο πως η παγίδα αφορά τα μικρά μυγάκια που πάνε στα φρούτα και όχι τις μύγες.
Αυτά!Σας χαιρετώ!
Σύντομα (το υπόσχομαι)με περισσότερες ιδέες!

2 σχόλια: