Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Kαλό χειμώνα τώρα πια...με ένα λικεράκι...

Επειτα από τόοοοοοοσοοοο καιρό και αρκετά πειράματα στρώθηκα για να ανεβάσω μερικές αναρτήσεις για να κάνουμε όλοι μας πιο όμορφη και πιο δημιουργική τη ζωή μας!
Ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Θα ξεκινήσω με ένα λικεράκι πανεύκολο 2 υλικών ,παρακαλώ!Δε χρειάζεται την προσθήκη ζάχαρης,αλλά αν δεν αρέσει σκέτο, φυσικά και μπορείτε να βάλετε όση επιθυμείτε.
Λοιπόν,θα χρειαστούμε ρακί ή τσίπουρο,αλλά πιστεύω πως μπορεί να γίνει και με άλλα αποστάγματα-ποτά ή και με οινόπνευμα ποτοποιίας,για το οποίο δε γνωρίζω εκ πείρας ,αλλά έχω ακούσει ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα καθ'ότι δεν έχει μυρωδιά ,όπως συνήθως η ρακή ή το τσίπουρο.Και τέλος θα χρειαστούμε ξύλα κανέλας,καμιά δεκαριά, μικρά φτάνουν.Βάζουμε όση ρακή θέλουμε σε ένα βάζο,αρκεί να καλύπτει τα ξυλάκια κανέλας ,κλείνουμε με το καπάκι του και το αφήνουμε σε ένα ντουλάπι ....

Εγώ μετά από 2-3 βδομάδες ,δε θυμάμαι καλά,το δοκίμασα και ήταν πολύ καλό!Τώρα γιατί δε βάζω ζάχαρη.Η κανέλα ,αν έτυχε να βράσετε ποτέ για παρασκευή αφεψήματος(για τις δύσκολες μέρες μας)θα έχετε διαπιστώσει πως το αφέψημα ελαφρώς γλυκαίνει.Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το λικεράκι κανέλας,γλυκαίνει ελαφρά και πίνεται ευχάριστα τουλάχιστον από μένα και τις φίλες μου που το δοκίμασαν,αλλά γούστα είναι αυτά και μπορείτε ,αν θέλετε, να βάλετε ζάχαρη.Επίσης λιγάκι πικρίζει,αλλά αυτό είναι φυσικό ιδίωμα της κανέλας.
Επίσης να πω πως σύμφωνα με ιατρικές έρευνες η κανέλα βοηθάει σημαντικά στον διαβήτη, δείτε αυτό:
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2353
Τέλος ,αν και δεν το δοκίμασα ακόμη,μου είπε μια φίλη πως θα πήγαινε τέλεια σε γλυκά για αρωμα και γευση.Δοκιμάστε το αν σας αρέσει η κανέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου