Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

To καραβάκι...

Δυστυχώς δεν είμαι νησιώτισσα και έτσι δεν έχω πολλές μνήμες από νησιά ή θάλασσα επειδή πηγαίναμε σπάνια με τους γονείς μας.Ομως η ζωή ή καλύτερα να πω ο Θεός ,τα έφερε έτσι τα πράγματα και είμαστε εδώ και 5μιση χρόνια στην όμορφη Κρήτη!
Με το που γυρίσαμε από τις πατρίδες τέλη Αυγούστου ένιωσα την εσωτερική ανάγκη να φτιάξω ένα καραβάκι να στολίζει το σαλονάκι μας,αλλά δεν ήξερα πως.Επιπλέον δεν ήξερα πως να φτιάξω το καραβάκι να μοιάζει παλιό .
Μάζεψα κάποια υλικά, δηλαδή θαλασσόξυλα,ύφασμα,χάντρες,τη ξυλόκολλα (που δεν αποχωρίζομαι ποτέ)αλλά και πάλι 'κολλούσα' γιατί ήθελα να δώσω και κάποιες λεπτομέρειες.Αρχισα να δένω με σπάγγο μερικά ξυλάκια δημιουργώντας το σώμα του καραβιού,έβαζα και λίγη ξυλόκολλα στις ενώσεις,άφηνα να στεγνώσουν και συνέχιζα κολλώντας το ξύλο για κατάρτι κάθετα στο σώμα.Με παίδεψε λίγο σε αυτό το σημείο ,αλλά η ξυλόκολλα έκανε το θαυματάκι της.
Τα αφησα λιγάκι στην άκρη για 2 μέρες και έψαξα εικόνες στο ιντερνετ και τελικα για καλή μου τυχη πεφτω στο μπλογκ :


http://diaheiros.blogspot.com/2011/08/tutorial

Η περιγραφή της είναι μοναδική και πάρα πολύ βοηθητική!Γιατί περιγράφει βήμα -βήμα τη διαδικασία και πιστεύω ο οποιοσδήποτε μπορεί να το φτιάξει.Θέλει μόνο χρόνο να έχει κανείς και λιιίγη υπομονή .
Ετσι και σ'εμένα το συγκεκριμένο μπλογκ μου έδωσε πολύ θάρρος να ολοκληρώσω τα καραβάκια μου και να μην τα παρατήσω και ορίστε πόσα προέκυψαν:
Και το σημερινό καράβι ,το μεγαλύτερο, το έφτιαξα για να το αφήσω στο παιδικό τμήμα της σχολής της Βυζαντινής μουσικής ,που πηγαίνω πάρα ποοολλααά χρόνια και δε λέω να τελειώσω, γιατί είμαι κακή μαθήτρια...Ελπίζω πάντως να αρέσει το καράβι στα μικρούλια!


Οι φωτογραφίες ,επειδή είναι από κινητό ,τα αδικούν λιγάκι .Δε πειράζει ,σκοπός είναι να πάρετε μια ιδέα και να ασχοληθείτε και εσείς με κάτι όμορφο ...
Αυτά τα ολίγα από εμένα.
Καλές δημιουργίες να έχουμε!Α!Και καλό μήνα από αύριο!
Update :Φωτογραφίες με τη ψηφιακή:


Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Kαλό χειμώνα τώρα πια...με ένα λικεράκι...

Επειτα από τόοοοοοοσοοοο καιρό και αρκετά πειράματα στρώθηκα για να ανεβάσω μερικές αναρτήσεις για να κάνουμε όλοι μας πιο όμορφη και πιο δημιουργική τη ζωή μας!
Ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Θα ξεκινήσω με ένα λικεράκι πανεύκολο 2 υλικών ,παρακαλώ!Δε χρειάζεται την προσθήκη ζάχαρης,αλλά αν δεν αρέσει σκέτο, φυσικά και μπορείτε να βάλετε όση επιθυμείτε.
Λοιπόν,θα χρειαστούμε ρακί ή τσίπουρο,αλλά πιστεύω πως μπορεί να γίνει και με άλλα αποστάγματα-ποτά ή και με οινόπνευμα ποτοποιίας,για το οποίο δε γνωρίζω εκ πείρας ,αλλά έχω ακούσει ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα καθ'ότι δεν έχει μυρωδιά ,όπως συνήθως η ρακή ή το τσίπουρο.Και τέλος θα χρειαστούμε ξύλα κανέλας,καμιά δεκαριά, μικρά φτάνουν.Βάζουμε όση ρακή θέλουμε σε ένα βάζο,αρκεί να καλύπτει τα ξυλάκια κανέλας ,κλείνουμε με το καπάκι του και το αφήνουμε σε ένα ντουλάπι ....

Εγώ μετά από 2-3 βδομάδες ,δε θυμάμαι καλά,το δοκίμασα και ήταν πολύ καλό!Τώρα γιατί δε βάζω ζάχαρη.Η κανέλα ,αν έτυχε να βράσετε ποτέ για παρασκευή αφεψήματος(για τις δύσκολες μέρες μας)θα έχετε διαπιστώσει πως το αφέψημα ελαφρώς γλυκαίνει.Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το λικεράκι κανέλας,γλυκαίνει ελαφρά και πίνεται ευχάριστα τουλάχιστον από μένα και τις φίλες μου που το δοκίμασαν,αλλά γούστα είναι αυτά και μπορείτε ,αν θέλετε, να βάλετε ζάχαρη.Επίσης λιγάκι πικρίζει,αλλά αυτό είναι φυσικό ιδίωμα της κανέλας.
Επίσης να πω πως σύμφωνα με ιατρικές έρευνες η κανέλα βοηθάει σημαντικά στον διαβήτη, δείτε αυτό:
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2353
Τέλος ,αν και δεν το δοκίμασα ακόμη,μου είπε μια φίλη πως θα πήγαινε τέλεια σε γλυκά για αρωμα και γευση.Δοκιμάστε το αν σας αρέσει η κανέλα!